• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 17th June, 2019

Competitie en kalenderEventuele "Algemene Afgelastingen" en andere belangrijke mededelingen i.v.m. de kalender zullen hier in de mate van het mogelijke zo snel mogelijk vermeld worden.
Er worden geen GEEN individuele verwittigingen aan de spelers zelf gegeven van het bestuur uit.

Volgende informatiebronnen gelden als kennisgeving en zijn dus ZELF te raadplegen: de Web-Site footbel.be

TV: één teletekst p598

VTM Text p 319

www.sportwereld.be

VRT Radio 1 op zaterdag net na het nieuws, 13.00hr en 18.00hr

Telefoon: 0900/00081

KALENDER : 2014 - 2015

De thuismatchen van Studax KFC Poperinge worden gespeeld op zondagmorgen om 09.00hr tenzij anders vermeld.
Opgelet! Sommige data en/of matchen / uur, kunnen nog in onderling overleg met de tegenstander wijzigen.

Kalender Studax A

31-08-2014 K. FC POPERINGE A - K. FC LENDELEDE SPORT: 2-4
De eerste kans was voor de bezoekers maar toch was het Poperinge dat op voorsprong kwam vroeg in de match met een strafschop omgezet door J. Theeten. Het duurde echter niet lang vooraleer de bordjes weer gelijk stonden en een kwartier voor de rust kwam Lendelede zelfs op voorsprong. Doch voor de rust stelde M. Vandewalle nog de stand gelijk. Na de rust was Poperinge de betere ploeg doch de kansen werden niet in doelpunten omgezet; Doelman J. Deweerdt moest wel een aantal keer gepast tussen komen. Na handsspel kwam Lendelede met een strafschop op 2-3 en even voor affluiten werd het nog 2-4. Een gelijkspel was toch het minimum wat Poperinge verdiende na een goede match.
07-09-2014 K. REKKEM SPORT K. FC POPERINGE B: 2-3
De eerste match van het seizoen tegen Rekkem werd een gelijkopgaande wedstrijd. Het werd al gauw duidelijk dat de tegenstander zich fel verjongd had in vergelijking met het voorgaande jaar en veel meer snelheid in de ploeg had. Na een paar goede kansen voor Studax was het toch Rekkem dat op voorsprong kwam. Gelukkig kon Sergiu, na een mooie collectieve aanval, net vóór het rustsignaal de bordjes terug in evenwicht brengen. Al bij al kon deze gelijke stand iedereen tevreden stellen. In de beginfase van de 2de helft bleven er langs weerszijden kansen komen, doch de afwerking bleek telkens in gebreke te blijven. Een rake counter van de thuisploeg afgerond met een 'lob'kopbaldoelpunt deed het ergste vermoeden. Toch bleef Studax verder in zijn kansen geloven en werd het hiervoor ook beloond. Zo kon Maarten op assist van Sergiu van dichtbij de score opnieuw in evenwicht brengen en leken we op een puntendeling af te steven. Kort voor affluiten echter werd nog een onverhoopte zege behaald toen David de bezoekende keeper overhoeks te grazen nam en de 2 - 3 uitoverwinning een feit was.
Op deze manier werd het nieuwe seizoen dus uitstekend ingezet.
07-09-2014 F.C.E. KUURNE K. FC POPERINGE A: 3-1
Met zowat de oudst mogelijke ploeg werd een geode match gespeeld in Kuurne. Na 10 minuten kon M. Verbeke de ploeg zelfs op voorsprong brengen na mooie vrije trap van J. Theeten. Alhoewel Kuurne de betere kansen had kon mede door de sterk keepende J. Deweerdt de voorsprong behouden worden tot aan de rust. De tweede helft was zowat hetzelfde beeld als de eerste maar Poperinge kon nu niet meer de uitbraken verwezenlijken die in de eerste helft nog voor gevaar zorgden. Kuurne kon na een kwartier dan toch gelijkstellen na een foutje in de stilaan moe wordende verdediging. P. Da Costa, ingevallen aan de rust kwetste zich ook al na een vijftal minuten zodat hij terug van het veld moest. Even later liet de scheidsrechter een flagrant buitenspel door. In eerste instantie redde onze doelman nog maar de rebound werd toch binnengetikt mede omdat onze spelers niet attent waren en met de scheids bezig waren. In de blessuretijd werd nog de einstand vastgelegd uit een vrije trap. K. Van Brabant werd vrijdag aangesloten waardoor hij in extremis aan de aftrap kon komen en een goede match speelde.
14-09-2014 K. FC POPERINGE A K. SINT-ELOOIS-WINKEL SP.: 1-3
De scheidsrechter gaf verstek en een speler van de tegenstrever leidde de wedstrijd tot ieders tevredenheid. In de aanvangsminuten speelde Poperinge goed mee. Dit kon echter niet vermijden dat Winkel na een 20 minuten toch kon uitlopen. J. Theeten kon toch 2 keer gevaarlijk zijn maar de keeper redde en de 2 keer werd de bal juist naast doel gestuurd. Alhoewel onze mannen goed speelden was Winkel wel de betere ploeg althans de eerste helft. Ze liepen nog uit tot 0-3 vooraleer de rust in te gaan. Poperine gaf zich echter niet gewonnen en na en vijftal minuten in de tweede helft scoorde J. Colson met het hoofd de 1-3. Nog geen twee minuten later werd jammerlijk de kans op 2-3 gemist. Op dat moment was Poperinge iets beter in het spel gekomen en werd er degelijk gevoetbald. Een kwartier voor het einde diende K. Verbeke nog het veld gekwetst te verlaten. De stand bleef wat hij was. Een faire wedstrijd met langs beide kanten goed voetbal.
14-09-2014 K. FC POPERINGE B FC SP. HEESTERT: 1-3
De eerst thuismatch begon met vertraging. Geen scheidsrechter aangeduid en de bijkomende beslommeringen rond het al dan niet digitaal doorsturen van de wedstrijdbladen zorgden voor de nodige nervositeit vóór het wedstrijdbegin. Gelukkig offerde Rudy Torreele zich op om de match in goede banen proberen te leiden en het dient gezegd dat hij hier wonderwel in slaagde. Vroeg in de match had Studax kunnen en misschien wel moeten scoren via Sergiu, maar zoals het zo dikwijls gebeurt werd langs de overkant wel de weg naar de netten gevonden. Zelfs tot twee keer toe en zo werd het rustsignaal bereikt met een 0 - 2 achterstand.In de eerste 20 minuten van de tweede helft drukte Studax de tegenstander achteruit en zo kon Maarten V. verdiend tegenscoren. Op dat ogenblik zag het er plots veel rooskleuriger uit en leek een ommekeer zelfs niet onhaalbaar. Kort na deze tegentreffer echter konden de bezoekers op counter de score terug uitdiepen. Deze treffer was er duidelijk teveel aan en Studax geraakte maar met moeite meer bij de bezoekende goal. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand. Al bij al toch wel een verdiende zege van de bezoekers.
20-09-2014 K. RC BISSEGEM K. FC POPERINGE B: 3-5
Een vlotte en oververdiende overwinning werd behaald in en tegen Bissegem. Studax kwam heel vroeg in de match op voorsprong na een harde knal van Sergiu. Niet veel later kon Thomas V. , die Studax uit de penarie was komen helpen, zelfs de score verdubbelen na een prachtige collectieve aanval. Tot velen hun verbazing echter keurde de scheids de prachtgoal af. Toch werd de rust gehaald met deze 0 - 1 stand. Vroeg na de herneming kon Bissegem op gelijke hoogte komen na een strafschopgoal, maar pas afgetrapt kon Sergiu voor Studax opnieuw scoren. Vanaf dat ogenblik bleef het kansen regenen voor Studax. Zo werd een overduidelijke strafschopfout op Maarten V. niet gefloten. Iets wat de scheids niet veel later toch deed na nogmaals een fout op Maarten binnen de zestien. De penalty werd zoals steeds feilloos omgezet door Wim B. Het werd zelfs 1 - 4 via nogmaals Sergiu. Een aangeschoten handsbal maakte echter dat Bissegem nog eens kon scoren vanaf de elfmeter. De laatste bezoekende Studaxgoal kwam op naam van Maarten en uiteindelijk kon Bissegem de pil nog wat verzachten met een 3 - 5 einduitslag als resultaat.
21-09-2014 K. FC. MEULEBEKE K. FC POPERINGE A: 7-3
Als er een match was waarin er punten konden geraapt worden dan is het wel deze. De uitslag is dan ook nietszeggend over het spel. In een gelijkopgaande eerste helft werd er langs beide kanten goed gevoetbald. Echter de frustratie kwam toen al lichtjes opsteken toen de scheidsrechter constant de oogluikend de fouten van Meulebeke liet passeren en ieder vermeende fout van Poperinge floot. Meulebeke was niet echt gevaarlijk mede door de goede opstelling van onze verdediging. Het middenveld werd niet prijsgegeven en vooraan zorgden onze aanvallers voor regelmatige counters. Na 20 minuten speelde S. Blanckaert met een knap hakje D. Papagaey de bal in de voet en die scoorde met een grondscherend schot over de grond vanop 20 meter naast de paal. Meulebeke probeerde te reageren en kon zelfs met de hulp van de scheidsrechter niet langszij komen. Dat discussie dan ook niet helpt bleek toen P. Lippinois na een eerder geel karton voor verbaal tussenkomen zijn tweede geel kreeg en dus van het veld moest met nog 15 minuten te gaan in de eeste helft. Na de rust werd in eerste instantie nog goed weerwerk geboden al bleek toen al dat met 10 opboksen tegen 11 niet houdbaar ging zijn. Toch konden wij nog bijna op voorsprong komen via K. Verbeke maar de scheidsrechter zag een off-side die niemand op en rond het veld gezien had.
Van toen ging het vlug. In enkele minuten tijd scoorde Meulebeke 4 doelpunten. Het tweede waarmee de voorsprong op het bord kwam was dan nog een voorzet die buiten de wil van de speler in doel belandde. In een opflakkering halfweg konden we via Dieter en José Depuydt nog terugkomen tot 4-3 en bijna gelijkmaken maar toen brak toch de veer. Met een vijfde en zesde doelpunt was de kous af. Het zevende was weer een dom lucky-doelpunt dat je enkel krijgt via de wet van Murphy. Met vier gele kaarten waarvan 3 voor discuteren moeten we dan wel beseffen dat dit laatste nooit helpt bij dergelijke scheidsrechters, integendeel we zetten er onszelf mee in de problemen.
28-09-2014 K. FC POPERINGE A K. FC IZEGEM: 3-5
Studax zat dadelijk goed in de wedstrijd. Na 6´ vuurde Steve een raket af, maar de Izegemse doelman redde knap. Tegen het spel in kwam Izegem na 15' op voorsprong. Studax reageerde sterk. Opnieuw trapte Steve hard op doel, maar opnieuw pareerde de doelman. Thierry kon de daaropvolgende voorzet net niet binnenkoppen. Ook Maarten trapte op doel, de keeper duwde in corner. De kopbal van Johny uit die hoekschop werd van de lijn gehaald. Thierry zag een nieuwe poging op de paal belanden. In minuut 38 kreeg Studax eindelijk loon naar werk. Johan pegelde de bal in de winkelhaak! 1-1 en oververdiend. Tussen al dit studaxgeweld door kregen de bezoekers 1 grote kans, door Jan vakkundig uit de voeten gehaald. Toch kreeg studax net voor affluiten het deksel op de neus. Een voorzet zou achter de doellijn zijn geweest waardoor de thuisverdediging niet meer zo alert reageerde. Gelegenheidsarbiter Henk Houwen, die een degelijke wedstrijd floot, liet echter doorspelen en keurde de goal goed. 1-2 aan de rust terwijl het 3-0 had kunnen en moeten zijn.
In de tweede helft werd de ruimte tussen de linies groter. Izegem liep uit tot 1-3. Maarten milderde na een prachtige individuele actie en dito schot. Bij 2-3 moesten er risico´s genomen worden en bleven de counters niet uit. Zo liep de score op tot 2-5. Op het einde legde José de stand vast: 3-5. Het gevoel bij spelers en supporters was er een van ontgoocheling. Dit Izegem was zeker te kloppen. Eén troost: het voetbal van de eerste helft was prima! De punten zullen volgen...

28-09-2014 09:00 K. FC POPERINGE B KV KORTRIJK: Afgevaardigde: Johan Nyssen

05-10-2014 K. FC POPERINGE A K. SV DE RUITER ROES.: 5-1
Eerste zege en eerste punten dit seizoen voor de A-ploeg. Reeds na een kwartier had de thuisploeg een viertal open kansen laten liggen. Poperinge had dan ook het volledige overwicht en kon kans op kans creëren doch de afwerking liep niet zoals het hoorde. Na 25 minuten kon De Ruiter dan ook voor de eerste keer gevaarlijk zijn op een afstandsschot schitterend gered door J. Deweerdt. Poperinge bleef dreigen maar pech hield de score blank. De Ruiter kreeg nog één keer een halve kans. Toch kon D. Papegaey 5 minuten voor de rust de verdiende voorsprong op het bord brengen. Na de rust ging Poperinge op zijn élan verder alhoewel De Ruiter nu toch iets meer in het spel kwam. F. Verkindere scoorde dan uiteindelijk de 2-0 waardoor er wat maar ademruimte kwam. Supersub J. Depuydt kwam dan in en scoorde een weinige minuten later het derde thuisdoelpunt. Toen gingen we teveel achteruit en hiervan profiteerden de bezoekers om tegen te scoren. Ze kregen weer wat moed maar niet voor lang echter want toen scoorde T. Mahieu wel nadat hij reeds een aantal kansen kreeg maar jammerlijk niet benutte tot zijn eigen frustratie. Met nog een mooie trap van F; Verkindere werd het verdiende eindverdict vastgelegd. 5 -1. Met iets minder fraai voetbal dan de vorige matchen werd uiteindelijk een mooi resultaat behaald.
05-10-2014 K. FC POPERINGE B K. SK GELUWE: 0-2
In een evenwichtige en aantrekkelijke eerste helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen doch het bleef 0-0. In de tweede helft kwam Geluwe 0-1 voor, maar de B-ploeg bleef aardig combineren en druk zetten op de Geluwse defensie. Een knap schot van Tom Hardeman werd door de bezoekende doelman geweerd in de voeten van Maarten Vandewalle die echter ook binnen het bereik van de keeper afwerkte. Toen Sergiu foutief afgestopt werd in de rechthoek floot de ref onterecht voor een schwalbe. Geluwe kon er even voor affluiten op een counter 0-2 van maken.
12-10-2014 K. ZWEVEGEM SP. K. FC POPERINGE B: 3-2
Tegen de ongeslagen leider lukte het Studax B aardig om mee te voetballen in de aanvangsfase. Halfweg de eerste helft kon Wim Boutton met een listige pass Sergiu voor doel isoleren en hij werkte feilloos af. Even later kreeg Sergiu de bal zomaar in de voeten gespeeld van een Zwevegemse verdediger. Hij aarzelde niet en maakte er zowaar 0-2 van. De thuisploeg dreef het tempo op, maar de druk resulteerde in pogingen die gemist werden of uit het doelvlak gehouden werden door onze doelman Kurt, die een beresterke partij keepte. Voor de rust kon Sergiu ei zo na zijn derde treffer optekenen toen hij alleen op de keeper afging, maar zijn schot werd door de thuiskeeper geweerd. Een onverhoopte 0-2 voorsprong aan de rust ! De tweede helft bleef Zwevegem aandringen, maar de verdediging met Kurt als uitstekend sluitstuk belette Zwevegem het scoren. Het geloof in een stunt groeide, maar met nog een 20-tal minuten te spelen, knalde een Zwevegemse aanvaller een voorzet staalhard binnen. De ban wasgebroken en in de resterend speeltijd kon Zwevegem toch nog de nipte overwinning uit de brand slepen door nog twee maal te scoren. Sterke partij van Studax B, jammer dat er zelfs geen puntje meekwam uit Zwevegem.
19-10-2014 K. FC LENDELEDE SPORT K. FC POPERINGE A: 3-2
Studax had weerom geen overschot aan spelers. De match begon (nogmaals) een kwartier te laat wegens geen scheidsrechter en de thuistrainer nam dan maar de honneurs waar. Na een eerste kwartier lichte druk van de thuisploeg (met 1 kans) kwam KFC beter in combinatie en kreeg een paar betere kansjes, maar werd vooral een penaltyfout op Klaas onthouden. Wel veel slechte passes van beide ploegen. 5' voor rust scoorde Lendelede uit het niets. Na de pauze gingen we op zoek naar de gelijkmaker, maar op counter kreeg Lendelede eerst een kans die doelman Jan pareerde. De fase nadien was het toch raak. Kort erop werd ons een nieuwe strafschop onthouden na een duidelijk handsspel. Afgevaardigde Henk kwam in de ploeg ipv moegestreden José. Eerst had de thuisploeg nog een dot van een kans, maar daarna duwde KFC de thuisploeg weg. Thierry scoorde de 1-2 en even later weerom een duidelijke handsbal, maar de THUISref kon nu niet anders dan de stip aanwijzen. Kapitein Thierry zette zich achter de bal, maar trof de paal. KFC gaf niet op en na een prachtactie van Klaas kon hij 5' voor tijd de bordjes gelijkzetten tegen een thuisploeg die als maar meer mekkerde. Match gespeeld ? Nee, want toen een verdedigende Franky de bal afschermde, werd hij achteraan foutief aangetikt in de eigen rechthoek, verloor het evenwicht en ... kon de thuisploeg onterecht scoren. De THUISref liet begaan en 3-2. Toppunt werd toen 1' voor het einde Klaas op het middenveld zwaar onderuit werd getrapt door een thuisaanvaller. Enkel donkerrood was op zijn plaats. Geel was het resultaat... en het einde van de match waarin KFC zeker een gelijkspel had verdiend (ook enkele thuisspelers gaven de THUISarbitrage toe). Jammer.
26-10-2014 K. FC POPERINGE A F.C.E. KUURNE: 3-6
Tegen Kuurne stond de A-ploeg al na een half uur met 0-3 in het krijt. De vrees om er een"panne" te slikken werd groot en de ploeg herpakte zich alsnog. Via D. Papegaey en J. Theeten op strafschop kon nog voor de rust gemilderd worden tot 2-3. Gelegenheidsdoelman H. Houwen pakte nog een paar keer mooi op gevaarlijke situaties. Na de rust liep Kuurne terug uit en werd het 2-4. Jeroen zorgde terug voor de aansluiting. Kuurne kon dan met een lucky-goal de voorsprong terug uitbouwen en scoorde nog een zesde keer toen doelman Henk niet op tijd terug in doel was nadat hij zich misstapte bij het uitkomen en het wegwerken van de bal net buiten het strafschopgebied. Op voetbalgebied misschien wel de minst goede van dit seizoen. Henk deed het als gelegenheidsdoelman toch goed met een paar mooi tussenkomsten.
26-10-2014 K. FC POPERINGE B K. REKKEM SPORT: 1-1
Blijkbaar had het uurtje langer slapen de Studaxers geen zo'n goed gedaan, want in het eerste half uur van de match was er maar weinig gedrevenheid op het veld te bespeuren. De duels werden verloren en volwaardige combinaties waren heel uitzonderlijk. Zo stonden de bezoekers bij het rustsignaal verdiend voor. In deze periode noteerden we wel een paar gevatte reddingen van onze doelman Gerdy. Aanvankelijk leek de 2de helft niet zoveel verbetering te brengen, maar na een kwartier achtte Studax het moment gekomen om uit een ander vaatje te gaan tappen. De kansen kwamen er nu wel en zo kon Wim B. na een collectieve aanval de stand verdiend in evenwicht brengen. We moeten eerlijkheidshalve wel toegeven dat kort voordien Rekkem de 0 - 2 op de paal had gepoeierd. Na de treffer van Wim stond er echter maar één ploeg meer op het veld, maar toch kon de verdiende winninggoal door Studax niet meer gescoord worden. We vermelden de volledige match van Pee V. die Studax in spelersnood met volle overgave kwam helpen.
09-11-2014 K. SINT-ELOOIS-WINKEL SP. K. FC POPERINGE A: 7-0
Zware nederlaag voor de A-ploeg die reeds na 3 minuten in het krijt stond toen een aanvalllende fout op Thierry niet gefloten werd en de aanvaller alsnog op doel mocht trappen. Na 10 minuten kon Winkel uitlopen na een vermijdbaar doelpunt. Onze mannen boden wel goed weerwerk maar de viertal kansen konden niet worden verzilverd. Na de rust kwam Poperinge met goede intenties op het veld en kon een paar keer gevaarlijk voor doel komen doch scoren blijft een pijnpunt. Het was de thuisploeg die op een vermeend buitenspel verder uitliep. Winkel scoorde verder aan 100%. Naast de afwerking maakte de leeftijd en een duidelijk klasseverschil met de tegenstrever het verschil.
09-11-2014 FC SP. HEESTERT K. FC POPERINGE B: 2-3
De verre verplaatsing naar Heestert leverde 3 punten op. Al vroeg in de match kon Studax via Willem H. een eerste keer scoren. Willem anticipeerde het eerst toen de thuisgoalie een schot niet onder controle kreeg. In die beginfase was Studax trouwens veruit de beste ploeg, maar gaandeweg kwam de lokalen beter in de match en zo stond er bij de rust een billijke 1-1 stand op de bordjes. Tussendoor had Kurt V. nog maar eens zijn klasse getoond door een pegel uit de kruising te halen. Op het einde van de eerste helft had kapitein Ivan A. gekwetst het veld moeten verlaten en was Henk H. hem komen vervangen. Na de pauze deelde Studax terug de lakens uit en kwam het meer dan verdiend 1-3 voor na 2 doelpunten van Sergiu. Ook de ingevallen José D. diende nog het strijdtoneel te verlaten na een vermoedelijke ribfractuur (dixit José). Op het einde van de match kwam Heestert nog aan de aansluitingstreffer, maar verder kwam het niet meer. Al bij al een meer dan logische overwinning van Studax en hopelijk vallen de blessures bij Ivan en José mee, we duimen alvast !
16-11-2014 K. FC POPERINGE A K. FC. MEULEBEKE: 0-2
De a-ploeg kon weer geen overwinning boeken. Meulebeke startte het best en Poperinge kwam af en toe eens door op de counter. Na ongeveer een 20 minuten kreeg Meulebeke een strafschop na een aangeschoten bal. Nogal twijfelachtig doch weeral eens vroeg op achterstand. Een tiental minuten later liep de score op tot 0-2. Klaas Verbeke kwam mooi voor doel maar kreeg wat teveel tijd om na te denkel en stuurde de bal nipt naast. Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Scoren blijkt voor onze ploeg het grootste probleem. Veel balverlies en hier en daar wat spelers met iets te weinig fysiek op het einde van de match maken dat het moeilijk is om eens een overwinning te behalen. Gelukkig blijft de sfeer positief. Het tij kan nog altijd keren.
16-11-2014 K. FC POPERINGE B K. RC BISSEGEM: 5-2
Een logische en oververdiende overwinning van de B-ploeg tegen Bissegem. Zoals wel meer het geval is werd nogal matig gestart en het duurde tot diep in de 1ste helft tot gescoord werd. Een afgeweken voorzet van Maarten V. belandde tot ieders verbazing in doel, maar kort nadien kon Bissegem de stand terug in evenwicht brengen. Die 1 - 1 stand werd ook de ruststand. De 2de helft bracht duidelijk meer vuur in de match. Sergiu bracht Studax vroeg na de herneming op voorsprong, maar via een afgeweken vrijschop werd de stand terug in evenwicht gebracht. Vanaf dat moment schakelde Studax echter een versnelling hoger en werd de tegenstander op zijn helft gedrukt. Bissegem geraakte niet meer uit de omknelling los en moest nog 3 doelpunten toestaan. Sergiu scoorde nog 2 keer en de 5 – 2 eindstand werd door Thomas V. vastgelegd. Het dient wel gezegd dat Bissegem intussen herleid was tot 10 man na het uitvallen van een gekwetste speler die door de afwezigheid van bankzitters niet kon vervangen worden. Studax mocht zich gelukkig prijzen dat hen dit niet overkwam, want ook bij hen stonden maar 11 spelers op het wedstrijdblad.
21-11-2014 KV KORTRIJK K. FC POPERINGE B: 4-2
Kortrijk won verdiend het vrijdagavondtreffen tegen de B-ploeg. De match begon met een kwartier vertraging omdat de aangeduide scheids zijn kat stuurde, maar omdat de vervangende man in het zwart niet erg veel goesting had om deze taak over te nemen kon de match toch nog op het voorziene einduur beëindigd worden. Hij klokte immers beide helften af na 35 min. spelen. We waanden ons zowaar in een treffen om de beker van België. Veel had de match anders niet te bieden, ware het niet dat ene Patrick ‘Patje’ Deman, die dit seizoen nog op de bank zat als doublure voor Keet, de eerste doelman van KV Kortrijk, het doel verdedigde voor de thuisploeg. Bij de rust had de thuisploeg een 2 - 0 voorsprong. Na de rust milderde de ingekomen Gerdy Dupont tot 2-1. Hij deed dit met een geplaatste schuiver waar zelfs de ervaren thuisdoelman niets tegen vermocht. Ondanks deze tegentreffer bleef Kortrijk toch verder de lakens uitdelen en scoorde het nog 2 keer. Tenslotte legde Maarten V. de 4 - 2 de eindstand vast.
23-11-2014 K. FC IZEGEM K. FC POPERINGE A: 3-0
De uitslag geeft een volledig vertekend beeld van de match. Poperinge speeld voetballend wellicht zijn sterkste match van het seizoen. Doch het scoren zit er niet in of er is steeds pech mee gemoeid. De eerste heflt domineerden we de match en konden we helaas via Thierry en Maarten Verbeke, elk met een open kopkans niet scoren. Thierry kreeg nog een tweede kans maar ook nu wilde het niet lukken. Even voor rust werd M. Verbeke nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, alleen op weg naar het doeL Aan de rust gaf de ref, die een prima wedstrijd floot, ootmoedig toe zich vergist te hebben. Bart Depuydt maakte zijn heroptreden en kwam in de eerste helft enkele keren mooi gepast tussen. De rust ging in met een blanco stand. Na de rust kwam Izegem iets meer in het spel zonder dominant te zijn. Ze kenden dan wel geluk dat een schot op doel afweek op de voet van J. Vuylsteker en zo over Bart in doel verdween.Poperinge voerde verder de forcing maar kreeg nog twee keer op counter een doelpunt tegen. Spijitg verlies na een zeer aangename match.
30-11-2014 K. SV DE RUITER ROES. K. FC POPERINGE A: 4-0
Na 2 minuten een levensgrote kans voor Poperinge jammerlijk genoeg niet benut door T. Mahieu. Scoren we op dit moment dan krijgen we waarschiijnlijk een volledig andere match. Na een kwartier zakt Poperinge volledig weg en kan De Ruiter tegen de 30ste minuut zonder noemenswaardige kansen 2 keer scoren. We ontsnappen nog gelukkig aan een penalty. De tweede helft was dan waarschijnlijk de slechtste van het ganse seizoen en De Ruiter behaald zo zijn eerste overwinning van het seizoen met nog 2 doelpunten in de tweede helft.
30-11-2014 K. SK GELUWE K. FC POPERINGE B: 2-0
Geluwe kon na 15 minuten de score openen en voor de rust werd de intussen goed uitgeruste Kurt perfect gelobd en stond de 2-0 eindstand reeds op het bord. De B's kwamen niet veel verder dan enkele knappe afstandschoten van Sergiu en Wim en een niet gefloten strafschop toen de Geluwse doelman Sergiu onderuit haalde. Studax B voetbalde goed mee in Geluwe, maar enkele ontbrekende spelers zorgden ervoor dat er te weinig gevaar kon gecreërd worden.
07-12-2014 K. FC POPERINGE B K. ZWEVEGEM SP: 3-3
Tegen de ongenaakbare leider werd een oververdiende draw behaald. Bij het laatste fluitsignaal stond de 3 - 3 eindstand op de bordjes. Op hoekschop kwam Zwevegem eigenlijk tegen de gang van het spel in op voorsprong. Niet veel later kon Sergiu, alweer hij, verdiend de score in evenwicht brengen. Deze stand was ook de ruststand en misschien ook wel een terechte score op dat ogenblik. Na de rust kwam er meer ruimte en aanvankelijk leek Zwevegem hier het best te kunnen gaan profiteren. Op een snelle counter kwamen ze zo terug op voorsprong, doch niet veel later stelde Wim B. met een harde knal buitenkant voet waarbij de bezoekende goalie geen enkele reactie in huis had, terug gelijk. Wat later terug hetzelfde scenario waarbij de bezoekers terug op voorsprong kwamen, maar Studax praktisch onmiddellijk erna de 3 - 3 eindstand vastlegde. Sergiu was na een prachtige doorsteekpass van Franky V. terug de 'buteur' met dienst. Niet veel voor het einde van de match diende Sergiu nog gekwetst het terrein te verlaten. Hopelijk vallen de gevolgen van deze kwetsuur mee. Conclusie: een pluim voor de gehele ploeg die een gave collectieve prestatie vol overgave op de mat legde.

07-12-2014 K. FC POPERINGE A K.VC DEERLIJK SPORT C: Afgevaardigde Jan Depuydt

14-12-2014 K. FC POPERINGE B K. FC LENDELEDE SPORT B: 2-0
De eerste match van de terugronde of misschien beter gezegd de 3de ronde leverde een verdiende overwinning op tegen de jonge ploeg uit Lendelede. Na een dik kwartier scoorde Studax een eerste keer. Een perfect aangesneden vrijschop van Xavier L. werd van dichtbij binnengekopt door Filip D. die de bezoekende doelman volledig kansloos liet. Tot aan de rust wijzigde de score niet meer. Toch was de strijd intens en werd er met volle overgave gestreden. Kansen waren echter langs weerszijden schaars. Ook de 2de helft bracht hetzelfde spelbeeld. Ook nu bleek het langs weerszijden een zeer faire match met volle intensiteit. We mogen hierbij niet vergeten dat de dienstdoende ref met een perfecte leiding de match in uitstekende banen leidde. Hoe verder de match vorderde hoe nerveuzer de toeschouwers werden, want het verschil bleef toch miniem met de 1 - 0 voorsprong. Uiteindelijk kon Thomas V. hierin verandering brengen met eenschuiver waarop de bezoekende doelman zich verkeek en werd de zege veilig gesteld.

11-01-2015 09:15 F.C.E. KUURNE K. FC POPERINGE A: Afgevaardigde: Marc Dewilde
11-01-2015 09:15 K. REKKEM SPORT K. FC POPERINGE B: Afgevaardigde: Matty Vandewalle
18-01-2015 09:00 K. FC POPERINGE A K. SINT-ELOOIS-WINKEL SP.: Afgevaardigde: Marc Dewilde
18-01-2015 09:00 K. FC POPERINGE B FC SP. HEESTERT: Afgevaardigde: Matty Vandewalle
24-01-2015 09:15 K. RC BISSEGEM K. FC POPERINGE B: Afgevaardigde: Henk Houwen
25-01-2015 09:15 K. FC. MEULEBEKE K. FC POPERINGE A: Afgevaardigde: Johan Nyssen

01-02-2015 K. FC POPERINGE A KV KORTRIJK: 1-8
De match kon pas aanvatten na heel wat puzzelwerk, want diverse spelers zegden op het laatste moment nog af. Na 2’ was er een mistasten in de defensie en 0-1. Op een modderig veld en weerom balverlies, gevolgd door een hoekschop, stond het na 4’ 0-2 via een owngoal. Dan schoot KFC eindelijk uit de krammen en kreeg men een eerste dot van een kans, ook de daaropvolgende hoekschop werd naast gekopt. Kortrijk controleerde de partij, maar halverwege de eerste helft besloot Dieter, alleen voor de doelman, naast en 5’ later kwam Thierry een tipje te kort. 32’ een afvallende bal op een hoekschop werd door Steve heerlijk strak in de winkelhaak getrapt. 1-2. Vreugde van korte duur, want op een snelle uitbraak en eerst een knappe redding van Bart werd het toch 1-3. Dieter miste op slag van rust de aansluitingstreffer. De rust gaf hoop op meer geluk, nu met windvoordeel, maar in 5’ was die hoop weg 1-5. KFC zakte er fysiek volledig door en het werd nog een zware afstraffing met liefst 2-11. Tussendoor had Steve gemilderd bij een 1-8 stand. Ruim verdiende zege van de fysisch en technisch sterkere bezoekers.

01-02-2015 09:00 K. FC POPERINGE B K. FC IZEGEM: Afgevaardigde: Johan Nyssen

08-02-2015 K. FC POPERINGE A K. SK GELUWE K.: 2-2
De A-ploeg herpakte zich na het desastreus resultaat van vorige week. Ook nu ontbraken een aantal spelers op het appèl zodat het zoeken was naar een goede opstelling. Poperinge nam meteen de match in handen met goed samenspel. Na 10 minuten kwam Klaas Verbeke na een mooie actie alleen voor doel. Zijn strak schot patste echter op de paal. Geluwe kwam niet echt in het spel voor maar kon toch na 20 minuten op voorsprong komen toen een voorzet voor hen gelukkig in doel waaide. Onze mannen bleven echter kalm en bleven combineren. K. Develter maakte op links een mooie actie en zette perfect voor. J. Colson kopte de bal prachtig binnen. 1 - 1. Een strafschop voor Poperinge, genomen door J. Vuylsteker, werd spijtig genoeg gepareerd door de Geluwse doelman. Net voor de rust week een strak schot van Geluwe af op een lokale speler en onze doelman was kansloos. 1-2 aan de rust. Na de rust kwam Geluwe iets meer in het spel echter zonder veel gevaar. De weinige kansen werden door Bart Depuydt gered en Poperinge bleef verstandig aanvallen. Johnny Colson kon dan even over halfweg met een prachtig geplaatste bal de gelijkmaken scoren. Met nog een 10-tal minuten te gaan kwetste onze doelman zich en ging Johnny Colson zijn plaats innemen. Het was nog even bibberen maar uiteindelijk eindigde de match op een billijk gelijkspel. Sterke match van Hans Carryn die onze ploeg kwam depaneren en ook Adel Ahmed speelt al enkele weken op een goed niveau.
08-02-2015 09:00 K. FC POPERINGE B K. SV DE RUITER ROES. 2-0
Het werd zeker geen hoogstaande partij met maar weinig hartverwarmende momenten. Zeker vóór het rustsignaal deelde ook Studax mee in de malaise en was het maar meer dan logisch dat het bij de rust 0 – 0 stond. De 2de helft bracht toch betering en werd er met meer inzet gespeeld. Zo kwam Studax na een mooie aanval met een prachtige flankvoorzet van Franky V. en een al even mooi vluchtschot van Wim B. verdiend op voorsprong. Vanaf dat moment had Studax ook wel de match onder controle. Toch diende Jan D. attent blijven keepen om tijdig bezoekende aanvallen te kunnen afslaan. Uiteindelijk kwam de verlossende treffer vlak voor het eindsignaal er via Thomas V.
14-02-2015 16:30 K. FC POPERINGE A K. FC POPERINGE B: 4-5
Op Valentijn 2015 speelden onze beide ploegen een aangename derby, gekruid met veel doelpunten. Na een spannende match was het uiteindelijk de B-ploeg dat met ouderwetse 5-4 cijfers de overwinning behaalde.
22-02-2015 09:15 K. ZWEVEGEM SP. K. FC POPERINGE A: 4-3
Tegen de leider kwamen we in de eerste minuut goed weg toen die al tegen een afstandstrap tegen de paal ging. Poperinge was direct wakker en nam het heft in handen voor het eerste half uur. De aanvallen bleven echter zonder doelpunten ondanks een drietal mooie kansen. Tien minuten voor rust kwam Zwevegem echter op voorsprong en even later werd die zelfs verdubbeld. De tweede helft ging het eerste half uur volledig naar de thuisploeg doch doelman Jan Deweerdt weerhield met een paar fraaie reddingen een verdere voorsprong. Met nog 20 minuten te gaan scoorde Zwevegem dan toch zijn derde. Onze ploeg liet echter de moed nog niet zakken en kon via Klaas Verbeke toch 2 keer tegenscoren met nog tien minuten te gaan. De hoop laaide op doch niet voor lang want een toekomstige Poperingenaar was iets sneller op de bal dan onze verdediger en scoorde de vier nul. Met nog 5 minuten te gaan was het dan toch nog Dieter Papegaey die de aansluitingstreffer scoorde. De tijd zat er echter niet meer in om nog gelijk te stellen alhoewel dat nog had gekund. Mooie faire match van beide ploegen.

22-02-2015 09:15 K.VC DEERLIJK SPORT K. FC POPERINGE A: Afgevaardigde Sigurd Gruwier
01-03-2015 09:15 K. FC LENDELEDE SPORT K. FC POPERINGE A: Afgevaardigde: Matty Vandewalle

15-03-2015 09:00 K. FC POPERINGE A K. REKKEM SPORT: 2-0
De A-ploeg kon zijn eerste overwinning van het jaar boeken. Alhoewel het spel niet groots was werd er toch met overgave gespeeld. Rekkem onderging de match en kon maar enkele malen voor gevaar zorgen. Doelman Jan Deweerdt was echter paraat. Net voor rusten scoorde dan K. Verbeke dan ook verdiend voor Poperinge. Na de rust iets beter voetbal en het was J. Theeten die de 2-0 op het bord bracht. Verdienstelijke overwinning en hopelijk er nu nog een mooi seizoenseinde aan breien.
15-03-2015 09:00 K. FC POPERINGE B F.C.E. KUURNE: 0-4
ver de match kunnen we heel kort zijn. Ondanks veel goede wil en grote inzet waren de bezoekers uit Kuurne een maatje te groot. De onzen kwamen steeds een stapje tekort en de tegenstander leek steeds met een man meer te spelen. Het is duidelijk dat er tegen dergelijke sterke en jonge ploeg weinig te beginnen valt. Op de ruime overwinning van Kuurne valt er dus niets op af te dingen.
22-03-2015 09:15 FC SP. HEESTERT K. FC POPERINGE A: 2-2
Poperinge kwam na vijf minuten op achterstand na slap verdedigen. Je moet al eens durven gewoon een bal weg te trappen. Voor Heestert was dit dan ook de enige keer dat de bal de eerste helft tussen de twee palen belandde. Onze spelers maakten het spel maar tot scoren kwam het niet. Nochtans dienden zich een viertal mooie kansen aan. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Jan Deweerdt mocht verder koukleumen in doel en moest maar enkele keren ter hulp komen. Na een tiental minuten kon J. Vuylsteker dan eindelijk de stand gelijkstellen met een trap uit de tweede lijn na een mooie aanval opgezet via M. Verbeke. Met nog twintig minuten te gaan was de lokale doelman bij een hoekschop van K. Verbeke wat onhandig zodanig dat hij de bal uit zijn handen in doel liet glippen. Poperinge op voorsprong en de match gespeeld zou je denken. Er dienden zich nog enkele kansen aan maar onze spitsen waren net niet doelgericht genoeg. Met nog drie minuten te gaan speelde de scheids zich in de kijker door eerst een fout te fluiten die er helemaal geen was; Hij besloot dan maar scheidsrechtersbal te geven. Alhoewel de bal voor Poperinge was en A. Ahmed de bal volgens de fairplay terug speelde naar de tegenstrevers in de veronderstelling dat deze eerst de bal even gingen rondspelen gingen deze direct in de aanval. De spits liet zich in de zestien gewoon vallen zonder contact en tot hilariteit van zelfs sommige spelers van de thuisploeg werd er strafschop gefloten. Zo eindigde de match op enkele minuten voor affluiten op een 2-2.

22-03-2015 09:15 K. SINT-ELOOIS-WINKEL SP. K. FC POPERINGE B: Afgevaardigde: Matty Vandewalle
29-03-2015 09:00 K. FC POPERINGE A K. RC BISSEGEM: 5-1
In deze faire match gingen beide ploegen van start zonder een aantal vaste waarden waardoor de verhoudingen toch ongeveer gelijk bleven. De thuisploeg ging echter wat gretiger van start en kon van het begin diverse kansen afdwingen. Via K. Verbeke viel dan ook het eerste doelpunt na een tiental minuten. Even voor het halfuur verdubbelde S. Blanckaert met een vrije trap de stand. J. Vuylsteker zorgde ervoor dat met een derde doelpunt gerust mocht gerust worden maar toch kwam Bissegem nog eventjes terug in de match via een al dan niet terechte strafschop. Na de rust kon T. Mahieu, na een aantal kansen die hij ongelukkig verhaspelde of waarbij hij de pech had van de paal op zijn weg te zien , er toch in zijn doelpuntje te maken. In de allerlaatste minuut zorgde S. Blanckaert met een schitterend schot voor de 5-1. Bissegem kon na de rust wel voor wat druk zorgen maar J. Colson die weeral eens een sterke match speelde en een attente doelman J. Deweerdt zorgden ervoor dat er geen tegendoelpunten vielen. K. Hosten, viel gekwetst uit met een spierscheur. J. Nyssen en M. Dewilde zorgden voor de nodige verjonging in de ploeg terwijl Adel Ahmed op de rechtsback een goede match speelde. Een terechte overwinning na een match met veel inzet van iedereen.
29-03-2015 09:00 K. FC POPERINGE B K. FC. MEULEBEKE: 3-3
In een kletsnatte match waren er voldoende kansen om een afgetekende zege te kunnen behalen, maar het werd nog eens duidelijk dat er niets moeilijker is dan een doelpunt te maken. Nochtans kon de match niet beter beginnen, want na een paar minuten kon Franky V. een corner in doel deviëren. Halverwege de 1ste helft konden de 10 bezoekers, ook al via een hoekschop, de stand in evenwicht brengen. Deze tussenstand wijzigde niet meer tot aan het rustsignaal. Ook na de pauze bleef Studax kansen bij elkaar voetballen, maar zoals het zo dikwijls gebeurt viel de goal aan de overzijde en kwam Meulebeke volledig tegen de gang van het spel in op voorsprong. Met nog een goed kwartier te voetballen vuurde Wim B. een raket af die de bezoekende doelman volledig kansloos liet zodat de bordjes terug in evenwicht gebracht werden. Uiteindelijk kwam Meulebeke nog op voorsprong via een zeldzame counter, maar een beetje gerechtigheid geschiedde toch nog toen Filip D. de 3 - 3 eindstand vastlegde tegen intussen 9 tegenstanders na een logische uitsluiting.
10-04-2015 09:00 KV KORTRIJK K. FC POPERINGE A: 8-0
Poperinge, enigszins gehavend kon niet optornen tegen een sterk Kortrijks team. Nochtans lukte het om deftig te voetballen en te combineren. Gelegeneheidsdoelman Henk moest zich voor de rust vier keer omdraaien, na de rust evenveel. Via K. Verbeke, J. Theeten en S. Blanckaert werd er een aantal keer een doelpoging gecreëerd maar de schoten gingen ofwel nipt naast of stranden op de lat. Spijtig dat in een match waar het nochtans redelijk fair aan toeging enkele spelers zich bij momenten en op het eind van de match van hun smalste kant lieten zien. J. Colson werd een kwartier voor het einde nog met een onterechte kaart van het veld gestuurd, ook weeraal onder impuls van enkele thuisspelers die moord en brand schreeuwden bij een licht foutje dat maximum geel verdiende. Spijtig dat in deze faire match...............enkele Kortrijkse spelers zich van hun smalste kant...........
12-04-2015 09:15 K. FC IZEGEM K. FC POPERINGE B: 2-0
In de voorlaatste match van het seizoen was er helemaal geen sprake van een ‘eindeseizoensmatch’. Het werd zelfs één van de betere matchen van de B-ploeg van de huidige competitie. Vóór de rust waren er langs weerszijden kansen met zelfs de betere mogelijkheden voor Studax. Toch kon er in die periode niet gescoord worden en stond de stand bij het rustsignaal 0 – 0. Het was duidelijk dat de eerste helft veel gevraagd had van de spelers. Izegem speelde nu een stuk sneller en kon na een kwartier scoren. Studax ging nu ook hoger spelen. Er kwamen kansen, maar opnieuw werd het duidelijk dat scoren het moeilijkste is in voetbal. Op dat ogenblik zou een gelijkspel zeker niet gestolen zijn. Een late 2de thuisgoal kon uiteindelijk hier niets meer aan veranderen. Kortom, het werd dus een deugddoende prestatie van de gehele ploeg.
19-04-2015 09:00 K. SK GELUWE K. FC POPERINGE A: 0-1
De aangeduide scheidsrechter gaf verstek waardoor de match met 20 minuten vertraging begon. Tijd voor onze “oude” mannen om zich extra op te warmen. Dat moeilijk ook gaat werd nog eens in deze match bewezen. Had Geluwe van bij het begin het veldoverwicht dan maakte het verstandige spel van onze spelers dat tot aan de rust de bordjes in evenwicht bleven. 2 schitterende tussenkomsten van doelman Deweerdt waren toch wel nodig terwijl wij slechts éénmaal echt konden dreigen. Gezien er geen wisselspelers waren moest het tempo wat gedrukt worden in de tweede helft. Onze mannen deden dit dan ook verstandig. Geluwe kwam wel het meest aan de bal maar kon niet scoren. In de 89ste minuut kon S. Blanckaert een vrije trap nemen, het harde schot werd door de keeper niet goed gestopt en een attente J. Halsberghe scoorde meteen zijn eerste Studaxgoal. In de blessuretijd redde J. Deweerdt met een ultieme reflex nog op een Geluwse kopbal vanop een drietal meter. Misschien op een diefje maar toch meer dan verdiend door de strijdlust van eenieder. D. Papegaey sukkelde al van de eerste helft met een contractuur maar bleef dapper op het veld.
19-04-2015 09:15 SV DE RUITER ROES. K. FC POPERINGE B: 4-2
In de laatste match van het seizoen kon de B-ploeg niet overtuigen. In en tegen De Ruiter kon er geen aanspraak gemaakt worden op puntengewin. De lokalen waren vinniger en vlugger en wonnen dan ook de meeste duels. Bij het rustsignaal stond De Ruiter via een kopbaldoelpunt na een corner dan ook ruim verdiend op voorsprong. Na een 20-tal minuten in de 2de helft kon Jan D. de stand terug in evenwicht brengen, maar een te vlugge nieuwe treffer van de thuisploeg deed de hoop op een kentering te niet. Na nog 2 nieuwe thuisdoelpunten, één op strafschop en een 2de na een streep in de linkerkruising, leek Studax nog op een toch wel te zware eindstand af te stevenen. Een late tegentreffer van Franky V. kon uiteindelijk de nederlaag nog wat verzachten. Stand bij het eindsignaal 4 - 2

26-04-2015 09:00 K. FC POPERINGE A K. ZWEVEGEM SP: Afgevaardigde: Henk Houwen


top