• Menu
  • Terugblik op de Kompetitie
  • Ten voordele van de kas
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbij



U bent bezoeker:
Home 24th April, 2018

Uit de oude doos (retro)

In deze rubriek pluizen we in het archief van Studax. De stichter van Studax, André Van den broele, heeft een uitgebreid archief van sinds de oprichting van de vereniging. Dit archief omvat niet alleen alle belangrijke documenten over het wel en wee van de vereniging (verslagen vergadering, omzendbrieven, wedstrijdverslagen, affiches,kronieken,reisverslagen en persuittreksels) maar ook duizenden diaís en 8mm-film en videocassettes.

Gedurende al die jaren is André er in geslaagd dit alles minutieus bij te houden. In de loop der jaren is dit een niet te schatten hoeveelheid informatie. In de kronieken zal in de toekomst regelmatig een item hierover terug te vinden zijn. Voor wie echter eens de archieven grondig wil napluizen en er nog een mooi verhaal wil bij hebben kan steeds een beroep gedaan worden op André. Bij André is nog de allereerste nota terug te vinden met de Stichting van Studax.

In de Sub-rubrieken vind je enkele markante zaken terug.

Hier volgen teksten van de drie Studaxliederen sinds het ontstaan voorafgegaan door een uniek document, een ìpeuzelwijzer ì die voor of tussen de maaltijd werd gebracht.
(let op de zijbemerkingen (origineel in archief))
Poperinge,Postdatum

Maak een kruis
En doe lijk thuis

PEUZELWIJZER
Welkom dames, welkom Studax-heren,
Die dees dis hier komt vereren
U eens op ét gemak gezet
En al wat spantÖopenzet

Aperitief voor elkendeen
Zeer fijn! Daarom is er maar één
Je proeft het sap met kleine slokjes
Dan pas, maak je de fijne brokjes!

Een koninginnnesoep zal smaken
Om stilaan onder stoom te geraken
Snuift de geur en slurpt het nat
Maar opgepastÖer komt nog wat

Daar begint het groot manouevre
Met een lekkere hors díouevre
Ouef ‡ la Studax, wat is me dat
ét Komt zeker uit een aardig gat

En nu een pla vol loetongschellen
Een tonge van wel twintig ellen
Met champignons, tomatensaus er over
Puree, bestrooid met ét fijnste lover!

O, daar is nu nog de cracq
Een reuzeijstaart als gebak
Met een lekker slokske wijn
ét zal een hemels mondje zijn.

Jamaar, nu is het nog niet uit
Daar komt een rijke schaal met fruit
ét zal verfrissen en doen zinken
Maar daarvoor moet je de Mokka drinken

Gode zij dank
Voor spijs en drank

top