• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 15th October, 2019

't Is voorbij 2

De Griekse avond
Door forfaits allerhande was er voor de namiddagaktiviteit spijtig genoeg niet al te veel volk opgedaagd. De "Studax-Olympics" waren een goed initiatief als intro op de Griekse avond. Kris Hosten had een mooi programma opgesteld. Er waren diverse disciplines waarin de aanwezige Studaxers zich konden meten. Kogelstoten, speerwerpen, verspringen, 60mr spurt en 4 x 100mr aflossing stonden op het programma.
Door de bereidwillige medewerking van athletiekclub Flac liep alles op wieltjes. De winnaars werden later op de avond gehuldigd tijdens het grote feest.
Om 19hr begonnen de eerste gasten binnen te sijpelen in de kantine van KFC. deze was voor de gelegenheid in de blauw-witte Griekse kleuren gestoken. Cypressen en Griekse beelden vervolledigden het decor terwijl overal grote posters met Griekse thema's de wanden sierden.
Een ruim assortiment van Griekse hapjes werden aangeboden tesamen met een aperitief van drie verschillende soorten Griekse wijn, namelijk een smakelijke witte wijn, een muscatwijn en de alomgekende Restsina. De drank stroomde overvloedig en ondertussen was het orkest Belgreco reeds zijn eerste tonen in de achtergrond aan het spelen.

Om 20.30hr werd aangeschoven aan een rijk gevuld buffet van koude mezze. De Griekse rode en witte godendranken vloeiden à volonté. Ondertussen had Belgreco reeds volop de ambiance in de zaal gebracht. Na de koude volgde de warme mezze. Het eten was overvloedig aanwezig en iedereen kon dan ook eten zoveel hij wilde. En blijkbaar smaakte het superlekker aan de commentaren te horen. Belgreco leerde Studax ondertussen Grieks zingen en dansen. Zelfs de meest schuchteren konden het niet laten om mee te doen. Naast de Sirtaki en de Zorba werden nog enkele andere Griekse dansen opgevoerd en Bart Depuydt mocht als "George" de groep op sleeptouw nemen tijdens het hoogtepunt een Grieks lied over "katjes knijpen in het donker".

De Griekse koekjes als dessert tesamen met het "Turks Fruit" werden verorberd bij een lekkere tas koffie en nadien werd nog menig glaasje gedronken.

Belgreco , toch bekend als beste Griekse orkest in Belgi" deed zijn naam alle eer aan en maakte van deze avond iets speciaals.

Na hun optreden werden zij door de dj afgelost die er nog enkel uurtjes de sfeer inhield.

Het was terug een prachtige avond in de Studaxanalen. Spijtig natuurlijk voor hen die de kans lieten voorbijgaan om erbij te zijn.