• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 15th October, 2019

't Is voorbij 6

Soirée Française in het Hotel Palace

Het eindeseizoensfeest is ondertussen al een vaste waarde geworden in Studaxland. Dit jaar verkastte het Bestuur door omstandigheden gedwongen naar Hotel Palace. De laatste jaren was de kantine het laatste trefpunt van het seizoen en kon met heel wat werk een aangename sfeer geschapen worden. Dit jaar niet dus. Chef Pascal Theeten had ons vorig jaar reeds verwent met een rijkelijke maaltijd op onze Soirée Tropical vandaar dat het Bestuur niet lang twijfelde om naar de prachtige nieuwe zaal van Hotel Palace te trekken. De zaal paste met zijn mooie decoratieuitstekend bij het thema, een heuse Franse avond. Het voorgestelde menu zag er wel aanlokkelijk uit, maar wat Pascal daar uit zijn koksmouw heeft geschud overtrof alle verwachtingen. Iedereen werd onthaald met Apéritief a volontée. De sublieme hapjes werden geserveerd terwijl op de achtergrond een orkestje er al probeerde de sfeer wat in te brengen. Franse chansons afgewisseld met liedjes van en over Frankrijk of van Franse tekstschrijvers weerklonken terwijl iedereen culinair verwend werd. Doch dit was nog maar letterlijk en figuurlijk het voorproefje. Even later werden de schotels Fruits de Mer aangerukt en deze waren werkelijk overvloedig. Pascal zorgde voor een reeks Franse gerechten om er vingers en duimen van af te likken.

De wijn vloeide ondertussen al rijkelijk en de tongen kwamen al wat losser. Ondertussen zette DJ Fillip Vanbruwaene stilaan zijn muziekinstallatie op een volume hoger en toen Le lac de Conémara weerklonk barstte het feest goed los. De witte zakdoeken hoog in de lucht, Gilbert Couchez in volle glorie boven op zijn stoel en Pascal Pouillie al met een eerste demo van hoe zet ik een glaasje op het hoofd lieten vermoeden dat dit terug een ambiance als van oudsher zou geven!

En inderdaad terwijl iedereen verder van het overvloedige buffet genoot kon Fillip met zijn uitstekende muziek alle Studaxers op de dansvloer krijgen. Toen het dessert eraan kwam was de zaal al één en al sfeer. De “knape, alias T2” kreeg een eervolle vermelding en Marijke van de trainer bloemen. 't Is te zeggen, ze kreeg geen bloemen van de trainer maar van het Bestuur. De voorzitter kon alleen maar tevreden rondkijken over zoveel Studaxgeluk. Johny kreeg een attentie voor zijn vele inzet als trainer en was “duidelijk ontroerd door zoveel spelersliefde”, hij verlengde dan ook met onmiddellijke ingang zijn kontrakt. Ondertussen was de avond al ver gevorderd en de leuke muziek kon zelfs onze oldtimers zeer bekoren. Niemand dacht er dan ook aan om naar huis te gaan en zo werd het een voortreffelijk Studaxuur.

Het werd een meer dan geslaagde avond met alleen maar de vraag hoe moet dit nu verder?
Dat er een volgende versie komt staat nu al vast,zie aktiviteiten. Waar dit zal doorgaan laat ook geen twijfel, Pascal heeft iedereen (en dat is binnen Studax weleens anders) overtuigd vanzijn meesterlijke kookkunst. Maar wat het thema zal worden en of de chef weer zichzelf overtreft blijft een open vraag. Het bestuur zal hier binnenkort zijn hersenen over pijnigen maar twijfel niet en noteer nu alvast zeker de datum in je agenda. Ook alle enthousiaste ereleden die aanwezig waren hebben het zich niet beklaagd en geven nu al partij voor volgend jaar, als dat geen referentie is.

Studax op en naast het terrein een ouderwetse vriendengroep zoals er niet veel meer zijn. Zo moet het het ook in de toekomst blijven en daar kunnen dergelijke avonden zeker toe bijbrengen.

Met dank aan iedereen voor zijn inzet!!

Marc